teisipäev, 22. september 2015

Teel Prantsusmaale


Idülliline vaatepilt

Miljonilinna Lille keskväljak

Raekoja hoone. 

Lille vanalinnas. Lille linnas veetsin kaks ööd couchsurfar'i juures. Tema viis mind esimesel õhtul kohe restorani sööma ning järgmisel päeval tegi ekskursiooni kesklinnas.

Lillest ca 65 km kaugusel lääne pool asub Linn nimega Saint-Omer. Pühapäeva hommikul sealt lahkudes tervitas mind peatänaval kasutatud asjade laat. Keskväljakul aga olid mõned uunikumid väljanäitusele pandud. Mõni neist vajas jälle parandamist.

Väga hea mulje jättis mulle Põhja-Prantsusmaal linn nimega Boulogne-sur-Mer. Linna keskelt leidsin kõrge müüriga ümbritsetud vanalinnas, kust ei puudunud ka imposantne jumalaemakirik.

Vanalinnas

Imeline aed Boulogne-sur-Mer'is.

Sõjaväelaste kalmistu Étaples'is

Rannikuäärne linn Berck oli väga tuuline, niiet kaua ei tahtnud seal liivatormi käes kannatada. Samas võib see koht vaiksema ilmaga ikka superlahe olla.

Rannikuäärses linnas Le Crotoy's olin kämpingus. Kämping ise asus keset linna ning oli müüriga ümbritsetud. Linna uhkuseks on rannikuäärsed promenaadid, kuid mina neid kaua nautida ei saanud, sest suur tuul ei lubanud.

Feel Le Crotoy'st Amiens'i poole tuul natuke vaibus ja ilm näitas paranemise märke. Teele jäi mulle ette mitmeid ilusaid kohti.

Kommentaare ei ole: