kolmapäev, 9. september 2015

Hollandis


Hollandis on kõigile teada tihe jalgrattateede võrgustik. On välja töötatud erineva pikkusega rajad, mis algavad ja lõppevad samas kohad. Niiet kui tahad sõita 50 km ja lõpetada samas kohad, siis tuleb lihtsalt jälgida vastava raja numbrit. Minul nendest radadest ja numbritest kasu ei olnud, sest tee läks aina edasi.

Elamud Hollandis. Väga palju on rookatuseid ja neid kombineeritakse keraamiliste kividega, niiet ülemine osa on pilliroost ja alumine osa kivist.

Kõrvitsate väljanäitus

Vanad hooned jäävad uutele hotellidele jalgu

Culemborgis veetsin läks ööd Luc'i ja tema tsehhitarist sõbranna juures. Selles huvitava arhitektuuriga hoones toimetab kohalik Waldorfkool ja Luc on seal üks õpetajatest. Luc'i kohtasin Rootsis Solvic'is, kui juhtusin peale Waldorf seminarile.

Jälle üks huvitav jalgratas.

Culemborgis ringi vaadates


Selles hoones toimetab raamatukogu ning väike kohvikus.Varem oli seal orbudekodu.

Väikelinn Hollandis, kust olin läbisõidul. Samas tekitas kiire pilguheit linnale sellega lähemalt tutvumise tahtmist.

Üks paljudest kanalitest, millega paralleelselt jooksis jalgrattateede. Enne Antverpenisse jõudmist sõitsin ca 14 km kanali ääres. See oli tore, sest automüra sinna reeglina ei kostunud.

2 kommentaari:

Remka ütles ...

Hei Mart, Vahva reis ja paistab, et oled meile juba ôige lähedal. Kui briti saarele tuled, siis astu labi. Naitan Londoni ärevamaid jalgrattateid.

Jôudu!

Remi

rahvapillimeister mart ütles ...

Seekord pean selle kõrvalepõike vist tegemata jätma. Ilmad nii vihmaseks, niiet pean kiiremini lõuna poole suunduma.
Tervitused Põhja-Prantsusmaalt!